Staničný Pivovar

Staničný Pivovar

Sme novo otvorená štýlová prevádzka Staničný Pivovar, ktorá sídli na Železničnej stanici v Košiciach. Nachádzame sa priamo na 2. poschodí v oválnej presklenej nadstavbe, ktorú na budove stanice určite neprehliadnete . Je z nej krásny výhľad na park a námestie pred stanicou. Pre svojich zákazníkov v Pivovare ponúkame kvalitné pivo, ktoré si nechávame variť v slovenských pivovaroch a ďalej rôzne pivné špeciály ako aj sezónne remeselné novinky. Ako gastro prevádzka zákazníkom prinášame celotýždenné denné menu a zaujímavý výber pivných jedál z nášho menu.

Ako to všetko vzniklo:

Myšlienka vybudovať túto prevádzku vznikla dávnejšie na základe našich návštev podobných konceptov v zahraničí, kde sme nabrali mnoho inšpirácii v oblasti gastronómie a prevádzky obchodných centier na železničných staniciach. Rozhodli sme sa preto využiť na stanici priestor, ktorý je svojou polohou výnimočný. Našim cieľom bolo vybudovať prevádzku so širokým zameraním nielen na pivnú kultúru ale aj na gastronomický zážitok.

Na realizácii vizuálu sa podieľal košický architekt Ing.Arch. Andrej Rodziňák, ktorý do tohto priestoru navrhol imidžovú a trendovú pivnú prevádzku. Skúsenosti s podobnými konceptami už mal z návrhov pivární Košickom Auparku alebo Prešovskom Maxe a Eperii.

Keďže sa nachádzame na Železničnej stanici cieľom bolo aj spríjemnenie čakania cestujúcim na vlak v novom modernom priestore, ktorý bol doposiaľ nevyužitý.

Pivná kultúra:

Na základe tohto sa môže pýšiť širokým výberom pív ako aj rôznych pivných špeciálov, ktoré máme na čape no ale aj vo fľaškovej podobe, takže každý správny „pivár“ si príde na svoje. Naše pivká sú inšpirované dlhoročnými skúsenosťami Ing. Ladislava Kovácsa, ktorý je v súčasnosti projektovým managerom pivovaru IKKONA z Rožňavy. Ing. Ladislav Kovács sa venuje výskumu a výrobe pivných špeciálov už vyše 20 rokov a patrí medzi osobnosti, ktoré stáli pri zrode „pivnej revolúcie“ v strednej Európe a zároveň je jedným z najskúsenejších tvorcov receptov pre zaujímavé a remeselné pivá na Slovensku. Pre náš Staničný pivovar Ing. Ladislav Kovács pripravil receptúry na ležiaky Staničnú 10°, Prednostu 12° ale aj na tmavé pivo DEPO 12°.

Staničný pivovar - čapovanie
Staničný pivovar

Gastronomický zážitok:

Okrem pestrej ponuky pív pre našich zákazníkov pripravujeme celotýždenné denné menu za výhodnú cenu, ktoré je pestré a inovatívne v rámci trendov v gastronómii. Prinášame Vám tak tradičnú ale aj modernú gastronómiu. O perfektný zážitok z jedla sa stará náš šéf kuchár Peter Melkus, ktorý pravidelne pripravuje nové denné menu a taktiež zostavil kompletné menu v ktorom nájdete aj jeho špeciality. Jeho inšpirácie v gastronómii pochádzajú z dlhoročných skúsenosti v gastro segmente v zahraničí ale aj na Slovensku. Neustále sleduje nové trendy, ktoré Vám prináša v našej Pivárni priamo na tanier. Samozrejme nezabúdame aj na špeciality k pivu ako sa vraví „máte z čoho vyberať“.

Tešíme sa na Vás dobrú chuť a na zdravie…