Ingrediencie
– 0,6kg kuracie vykostené stehno
– 2ks vajíčka
– Soľ,
– Korenie
– 100g hladká múka
– 200g strúhanka
– Zemiaky 0,8kg
– Kyslé uhorky 0,2kg
– Červená cibuľa 0,1kg
– Sladkokyslý nálev 0,2dcl
– Olej 0,1dcl
Postup
Kuracie stehenné plátky umyjeme a narežeme na rovnomernú hrúbku. Rezne osolíme, okoreníme a obalíme v klasickom trojobale, vyprážame. Vypražené rezne necháme uschnúť od oleja na papierovom obrúsku alebo na kúsku chleba. Židovský šalát: Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka cca 35-45 minút. Podľa potreby.
Keď vojde ľahko špilka cez zemiak, je hotový. Treba rátať s tým, že varenie pokračuje aj pokiaľ zemiak chladne. Takže keď zemiaky uvaríte až príliš, sceďte ich a ihneď zachlaďte pod tečúcou studenou vodou. Následne po vychladnutí očistíme, narežeme na plátky. Rozrobíme si sladkokyslý nálev ako na uhorkový šalát, každý podľa svojej vlastnej chuti.
Do zálievky pridáme olej (olivový, repkový, slnečnicový) a metličkou hmotu spojíme a tým vytvoríme emulziu. Takouto hotovou emulziou zalejeme zemiaky, pridáme nakrájanú uhorku a cibuľku, jemne premiešame a necháme v chladničke odstáť cca 1 hodinu. Následne je šalát pripravený na podávanie.
Dobrú chuť