Search
Generic filters

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Zuzkin čučoriedkovo – kokosový cheesecake

Opäť máme piatok a prinášame Vám znova nahliadnutie do kuchýň našich kolegov a predstavíme Vám ďalšie skvelé recepty z ich domácností. Dnešok bude patriť Zuzke, našej ambasádorke kávy TOSTINI na Stanici Košice a prevádzkarke kaviarne POKURKAFÉ, ktorá pečie neskutočne. Zdravé a nádherné fotografie koláčov pridáva na sociálnych sieťach jedna radosť a my len chválime a chválime. Mnohokrát ste jej sladké výtvory ochutnali vo Food PARKu a teraz Vám prinášame jeden z jej najobľúbenejších a jej chlapcami najmilovanejších cheesecakov, ktoré doma robí.

Nech sa páči, recept na Zuzkin čučoriedkovo – kokosový cheesecake:

Suroviny:

Korpus:

tortová forma

papier na pečenie

200g maslových sušienok

80g masla

Plnka:

500g jemný tvaroh

250g mascarpone

500g mrazených čučoriedok (môžu byť aj čerstvé)

šľahačka

1PL práškového cukru

1 čl vanilkového extraktu

100g strúhaného kokosu

v prípade, že nemáte čas 8 hodín nechať koláč odležať tak aj Smeta Fix

Na ozdobenie:

biela čokoláda

 

————————————————————————————————————————————

1.Formu vystelieme papierom na pečenie. Korpus pripravíme tak, že maslové sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme. Maslo si zohrejeme a zmiešame s rozdrvenými keksami a v tortovej forme túto hmotu utlačíme. Dáme do chladničky , prípadne mrazničky.

 

2. Zatiaľ čo máme korpus v chladničke si predpripravíme čučoriedky. Ak sú mrazené chvíľu ich povaríme s 1 čl vanilkového extraktu, tak aby nám zmäkli a ľahko sa prepasírovali. Uvarené si ich prepasírujeme cez sitko, aby sme ich zbavili nechcených šupiek a kôstiek. Túto hmotu necháme vychladnúť a medzi týmsi vyšľaháme krém.

 

3. Mascarpone spolu so šľahačkou a jednou lyžicou práškového cukru šľaháme do tuha. Ak nemáme čas po dokončení nechať hotový dezert v chladničke aspoň 8 hodín tak do tejto zmesy pridáme aj 1ks SmetaFixu. Spolu to vymiešame, začíname na nižších otáčkach a postupne pridáme. Pozor na prešľahanie. K tejto vyšľahanej hmote už len ručne primiešame jemne tvaroh.

   

4. Na záver pridáme do pripravenej hmoty čučoriedkové pyré a strúhaný kokos.

5. Takto pripravenú zmes rozotrieme rovnomerne na korpus. Na záver, keď je všetka hmota rozotretá nalejeme zvyšok čučoriedkovej zmesy na hmotu a rozotrieme. POZOR – pyré nesmie byť teplé! Do pyré môžeme pridať želatínu, podľa návodu. My však máme radšej ovocie.

6. Na ozdobenie môžeme použiť čokoľvek podľa chuti a kreativity. Ja som zdobila kvalitnou bielou čokoládou, ktorú som roztopila nad parou. A postupne ňou vytvorila lístočky. Nakoniec dáme na 8 hodín do chladničky.

Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť.

 

pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021