Search
Generic filters

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Fazuľová polievka a la Dobšinský BOB od Janky Plichtovej

V dnešnom Piatkovom receptári prinášame skvelý tip na výborný ,, Bob“ 🙂
,,Niektoré moje recepty sú spojené s milými spomienkami na kuchyňu mojej svokry a jej kamarátok . Bob je totiž fazuľová polievka s údeninou a zemiakmi, zatrepaná smotanou a zahustená klasickou zápražkou. Špecifikom je, že do hotovej polievky už na tanieri sa pridáva ocot a kryštálový cukor. Táto polievka sa nedá variť v litrovom hrnci, takže rátajte s tým, keď ju nechcete jesť dva dni, musíte rozdať susedom“ 🙂 Janke ďakujeme za výborný recept a Vám prajeme príjemné a úspešne varenie.
Ingrediencie:
1/2 kg údenej krkovičky, alebo kolena .
1 pár domácej údenej klobásky
300g maslovej fazule/ moja bola z trhu na Dominikánskom- robím si zásoby už v jeseni/
250ml smotana 33%
Na zápražku: 50ml olej, 50g hladká múka a 20g mletá červená paprika
Koreniny: Bobkový list, čierne korenie, nové korenie, soľ a cesnak
500g zemiakov
Postup:
1. Večer si namočíme fazuľu do misky s vodou / samozrejme fazuľu si preberieme, aby sa nám do hrnca nedostali dáke nečistoty/
2. Takže variť začneme na druhý deň, keď nám fazuľa krásne napučí. Do veľkého hrnca si dáme variť okrem fazule aj údené mäso, klobásu a koreniny.
3. Asi po 1,5 hodinovom varení pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
4. Medzi tým si vyberieme z hrnca údeniny a nakrájame na menšie kúsky.
5. Polievku si zahustíme riedkou zápražkou, do ktorej sme dali pred dokončením mletú červenú papriku a cesnak.
6. Úplne na záver vložíme nakrájané klobásky a mäsko naspäť do hrnca a vlejeme sladkú smotanu. Necháme prevrieť a BOB je hotový.
pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021