Ingrediencie
– 400g kuracie prsia
– 100g plátky slaniny
– Soľ
– Korenie
– Olivový olej
– 3 strúčiky cesnaku
– 1ks chilli paprička
– 400g krájané paradajky v konzerve
– 50g bylinky(vňať, bazalka)
– 500g tagliatelle
– 100g parmezán
Postup
Osolenú vodu na vyvarenie cestovín necháme zovrieť. Medzi tým si umyjeme a osušíme kuracie prsia, osolíme, okoreníme a obalíme plátkom slaninky.Takto obalené mäso zabalíme do potravinárskej fólie. Do vriacej vody dáme variť cestoviny a do tej istej vody vložíme aj zabalené mäso. Do väčšej panvice nalejeme olej a nasekáme cesnak.
Chilli papričku rozrežeme pozdĺžne na polovicu a vyberieme jadierka.Tiež nasekáme a spolu s cesnakom jemne opražíme a zalejeme paradajkami. Prilejeme aj cca 1dcl vody. Necháme zovrieť a odstavíme. Uvarené cestoviny scedíme, odkvapkáme a vložíme do omáčky. Mäso vyberieme z vody a z fólie. Na panvičke s troškou oleja opečieme cca 4 minúty. Kým sa mäso opeká tak cestoviny s omáčkou zmiešame a pridáme aj nasekané bylinky a nastrúhaný parmezán.