Search
Generic filters

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Koložvárska kapusta podľa Jankinej babky

Dnes nám kolegyňa Janka, prevádzkarka PNSKy, predstaví svoj rodinný recept, ktorý pochádza ešte od jej babky, ktorá bola vynikajúcou kuchárkou. Janke na tradičných rodinných receptoch veľmi záleží a veľmi rada ich pripravuje, keďže majú v sebe špeciálne čaro. ,,Takéto jednoduché, no chutné jedlá varievam najmä cez víkendy, keď mám na varenie viac času. Vtedy si priam varenie tradičných klasických receptov vychutnávam. Slovenské suroviny a ich spájanie chutia a voňajú AKO DOMOV.“ Každý z nás má svoj recept na obľúbené jedlo akým je Koložvárska kapusta, ak chcete ten svoj vylepšiť alebo ho doplniť podľa Janky, neváhajte.

Ingrediencie:

bravčové plece 3/4
klobáska 2
ryža 200g
kyslá kapusta
sladká smotana 1ks
cibuľa 2ks
olej
soľ
paprika
čierne korenie
bobkový list
Foto recept:
1. Pripravíme si suroviny, ktoré si nakrájame na kocky.
    
2. Narezané mäso popražíme na cibuľke. Následne mäso okoreníme a podlejeme vodou. Necháme postupne variť do zmäknutia.
Zároveň premyjeme kapustu  a narežeme, popražíme na cibuľke a okoreníme. Nezabudnite dať bobkový list a podliať. Kapustu varíme pokiaľ nezmäkne. Aby sme ušetrili čas dáme variť do osolenej vody ryžu.
 
3. Počas varenia mäska a kapusty si pripravíme klobásku. Narezanú na kocky ju popražíme dozlatista.
4. Keď máme všetko uvarené začneme ukladať pripravené suroviny vo vrstvách na pekáč, ktorý sme si vopred vymastili olejom.
Začneme vrstvou kapusty, potom dáme ryžu, mäso a klobásku. Opakujeme kým máme suroviny.
 
 
5. Nakoniec dáme vrstvu kapusty, zalejeme kyslou smotanou a vložíme do rúry a pečieme na 220°C.
 
Prajeme dobrú chuť.
pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021