Search
Generic filters

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Jemný jablkový koláč Andrey Pokornej

Dnes nám svoje kulinárske tajomstvá prezradí naša prevádzková riaditeľka Andrea Pokorná. Predstaví nám zaujímavý recept na lahodný jablkový koláč, ktorý zvládnete upiecť ľahko a rýchlo aj s Vašimi deťmi. Zvládnuť úskalia práce na mnohých prevádzkach v našom holdingu musí byť náročné, preto je čas trávený v kruhu rodiny vzácny a s dobrým sladkým koláčom hneď krajší.

,,Toto je môj obľúbený koláč, s ktorým sa mi spájajú vianočné, jarné i letné prázdniny u mojej babky. Dlho som tento koláč pripravovala iba popamäti a chutí, ktoré som si pamätala z detstva, keďže recept mojej babky som si neuchovala. Pred pár rokmi som náhodne objavila presný recept v Receptoch zo života a jeho oficiálny názov je Jemný jablkový koláč.“ Prezradila naša prevádzková riaditeľka Andrea a my môžeme len potvrdiť, že keď nám ho doniesla do práce všetci sme boli z tejto dobroty ku káve úplne nadšení.

Prajeme príjemné pečenie 🙂

Suroviny

  • 400 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 5 vajíčok
  • 300 g hrubej múky
  • 500 g neolúpaných jabĺk
  • 100 g orechov
  • 100 g hrozienok
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • malinový alebo ríbezľový lekvár
  • minimálne 1 ochutnávač, aby bol projekt úspešný😊

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla

Recept:

  1. Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom.

  1. Jablká ošúpeme a postrúhame, hrozienka namočíme. My do koláča hrozienka nedávame, nahradíme ich väčším množstvom orechov. Do cesta striedavo pridávame múku s práškom do pečiva a postrúhané jablká. Miešame jemne, na záver zamiešame hrozienka a mleté orechy.

 

  1. Cesto vylejeme na vymastený a múkou posýpaný plech, povrch zarovnáme. Dôležité je na zarovnanom povrchu skontrolovať chuť a hustotu surového cesta😊

Dĺžka prípravy 25 minút. S pomocníkmi i hodinu.

  1. Pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút pri teplote 180°C.

 

  1. Na upečené, ešte teplé cesto natrieme ríbezľový alebo malinový lekvár. My najradšej máme domáci ríbezľovo-malinový, ktorý natierame na tenko.

  1. Na polevu rozpustíme maslo vo vodnom kúpeli, do ktorého pridáme kúsky čokolády a zmes dohladka vymiešame. Koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chlade.

 

  1. Môžeme podávať s jahodou, šľahačkou alebo s tým, čo doma nájdeme😊

 

 

 

 

 

pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021