Search
Generic filters

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Domáci kváskový chlebík Veroniky Gazdagovej

Aj dnes sa Vám ako skvelá kuchárka predstaví opäť naša Veronika z nákupného oddelenia. Veľmi rada kváskuje a jej recepty sme si všetci veľmi obľúbili, tak sme ju presvedčili aby bola opäť tvárou Piatkového receptára. Veronika si dnes pre Vás pripravila chutný domáci chlebík.

140 g ražnej múky

160 ml vody

1 lyžica ražného kvásku

300 g hladkej špaldovej múky

180 g hladkej chlebovej múky

80 g špaldovej celozrnnej múky

40 g ovsených vločiek

250 ml acidka

120 ml vody

3 ČL soli

1 ČL medu

rasca, ľan, sezam …

 

1. Zo 140g ražnej múky, 160ml vody a 1 lyžice ražného kvásku si pripravíme rozkvas, ktorý necháme cca 8-10 hodín pri izbovej teplote nakysnúť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Potom pridáme 300g hladkej špaldovej múky, 180g hladkej chlebovej múky, 80g špaldovej celozrnej múky, 40g ovsených vločiek, 250ml acidka, 120ml vody, 3 lyžičky soli, 1 lyžička medu a kto chce, tak môže pridať rascu, ľan, sezam, … Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť ďalšie 3 hodiny. Každých 40 min cesto poprekladáme. Vyformujeme bochník, vložíme do ošatky a necháme ďalšie cca 2 hodiny.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. na vrch cesta môžeme po vyklopený z ošatky nakresliť vlastná motív alebo posypať pripravené cesto sezamom a inými.

 

 

 

 

 

 

3. Pečieme vo vyhriatej rúre, prvých 10min so záparou na 240 C a ďalších 20 min bez zápary na 200 C.

 

 

 

 

 

 

Prajeme dobrú chuť!

pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021