fbpx

Odprevaď kamoša na vlak a poď sa najesť do Bistra

Na Stanicu Košice prichádzajú ľudia nielen za cestovaním, ale aj za dobrým jedlom, oddychom a nákupmi. Mnohých cestovanie nečaká, no tešia sa, že môžu odprevadiť svojich blízkych práve na stanici v Košiciach, kde si zároveň vedia dopriať kávičku, najesť sa v niektorej z gastroprevádzok, či spraviť potrebný nákup.

Budova hlavnej železničnej stanice v Košiciach je dnes mnohými ľuďmi považovaná za najmodernejšiu stanicu na Slovensku a to nielen pre svoju modernú architektúru. Novovytvorenú nákupnú zónu s kníhkupectvom, drogériami, obchodov s oblečením, kaderníctvom, lekárňou a potravinami dopĺňa trendová kaviareň a reštaurácia, kde si cestujúci, ale i domáci Košičania vedia dopriať oddych a chutné jedlo.

Miesto na oddych pri káve a pizzi

Jednou z najikonickejších prevádzok na Stanici Košice sa od r. 2013 stalo staničné Bistro, ktoré cestujúcim ponúka veľmi chválenú a obľúbenú pizzu, kávu, zákusky a rôzne druhy bagiet a pečiva. Vďaka modernej gastro ponuke kde nájdete okrem pizze aj vegetariánske či raw zákusky si cestu k tejto prevádzke našli mladí, študenti a rodinky a naopak, tí starší Bistro vyhľadávajú kvôli posedeniu pri kávičke a poctivom domácom koláči od košických pekárov. Bistro svojím otvoreným, trendovo zariadeným priestorom a rýchlou obsluhou poskytuje skvelé miesto na príjemné posedenie a občerstvenie. Vďaka kvalitnému pečivu a vlastnej výrobe bagiet či pizze, priamo pred očami zákazníkov, sa Bistro stalo vyhľadávaným miestom nielen pre tých, čo práve cestujú a malé občerstvenie im padne vhod, ale aj pre Košičanov, ktorí do Bistra neváhajú dôjsť z mesta, aby si dopriali lahodnú pizzu a obľúbenú taliansku kávu Tostini.

Až 28 druhov bagiet

Komfort, ktorý poskytuje Bistro pre svojich zákazníkov tkvie v širokom sortimente výrobkov, kde si každý cestovateľ vie nájsť to svoje. Zákazníci si nevedia vynachváliť najmä ponuku zdravších alternatív pečiva, ako aj možnosť kúpi bezlepkových výrobkov. Jedným z naobľúbenejších výrobkov sa postupne stali bagety, ktoré si denne kúpia stovky cestujúcich. Ich kvalita vychádza z domácej výroby, kedy sa priamo v Bistre spojí čerstvosť upečeného pečiva s čerstvými surovinami od lokálnych dodávateľov. Dnes si zákazníci v Bistre môžu vybrať až z 28 druhov bagiet od klasickej šunkovo-syrovej bagety až po toskánsku či rustikálnu bagetku.

Čerstvé pečivo od rána do noci

Prioritou je čerstvosť. Stanica Košice poskytuje vďaka svojim otváracím hodinám priestor pre kúpu občerstvenia už od 3:30 h.ráno, kedy si už môžu zákazníci zakúpiť čerstvé pečivo ako už spomínané bagety, fornety a koláče. Taktiež nezostanú hladní ani tí, ktorých čaká príchod vlaku v nočných hodinách, keďže je Bistro otvorené až do 0:30 h. Bistro sa postupom času stalo miestom, ktoré ľudia priam vyhľadávajú najmä vďaka rýchlosti obsluhy, ktorá je pri ceste na vlak či od vlaku do práce rozhodujúca. 

Návšteva Stanice Košice tak dnes nemusí ostať iba pri odprevadení priateľov alebo príbuzných na vlak. Spojenie železničnej stanice a nákupného centra dnes cestujúcim i Košičanom prináša aj vďaka takýmto gastroprevádzkam priestor na oddych i nákupy.