Search
Generic filters

PIATKOVÝ RECEPTÁR – Banánový chlebík a la banánová bábovka Janky Plichtovej

—— PIATKOVÝ RECEPTÁR——-

Priatelia, s radosťou Vám prinášame novú rubriku, ktorú sme pre Vás vymysleli😉 O skvelé recepty sa s Vami postupne podelia naši kolegovia. Dnes slávnostne otvorí PIATKOVÝ RECEPTÁR svojim chutným tipom na parádny nadýchaný banánový chlebík prevádzkarka Staničného Pivovaru Janka Plichtová, ktorej banánová pochúťka vyšla priam fantasticky😉 Prajeme príjemné pečenie 🙂

Na chutný Banánový chlebík a la Banánová bábovka budeme potrebovať:

200 g Hladká múka

1 čl Sóda 

1/2 čl Himalájska soľ

220 g Trstinový cukor

1 ks Vanilkový /alebo Vanilínový/ cukor

2 ks Vajíčko od šťastnej sliepky

3 ks  Banán

1 ks Horká čokoláda

115 g Maslo

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešame preosiatu múku so sódou a himalájskou soľou.
  2. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s trstinovým  cukrom a postupne pridáme roztopené maslo. Do zmesi pridáme nakrájané banány a spolu to vyšľaháme do vláčnej hmoty.
  3. Obe tieto hmoty spojíme  do hutnejšieho cesta a zľahka pridáme  z bielkov vyšľahaný sneh, čo nám zabezpečí nadýchanejší chlebík.
  4. Do hotového cesta pridáme na kocky nasekanú horkú čokoládu
  5. Maslom si vymažeme formu, v ktorej to chceme piecť , naplníme voňavým cestom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 50 min. pri teplote 180 stupňov.
  6. Hotový banánový chlebík môžeme posypať práškovým cukrom

Foto postup:

1.  2. 

3. 4. 5. 

6. 7. 8.

Prajeme dobrú chuť 🙂

pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021