—— PIATKOVÝ RECEPTÁR——-
Priatelia, s radosťou Vám prinášame novú rubriku, ktorú sme pre Vás vymysleli O skvelé recepty sa s Vami postupne podelia naši kolegovia. Dnes slávnostne otvorí PIATKOVÝ RECEPTÁR svojim chutným tipom na parádny nadýchaný banánový chlebík prevádzkarka Staničného Pivovaru Janka Plichtová, ktorej banánová pochúťka vyšla priam fantasticky Prajeme príjemné pečenie 🙂
Na chutný Banánový chlebík a la Banánová bábovka budeme potrebovať:
200 g Hladká múka
1 čl Sóda
1/2 čl Himalájska soľ
220 g Trstinový cukor
1 ks Vanilkový /alebo Vanilínový/ cukor
2 ks Vajíčko od šťastnej sliepky
3 ks Banán
1 ks Horká čokoláda
115 g Maslo
Postup:
- Vo väčšej miske zmiešame preosiatu múku so sódou a himalájskou soľou.
- V druhej miske vyšľaháme žĺtka s trstinovým cukrom a postupne pridáme roztopené maslo. Do zmesi pridáme nakrájané banány a spolu to vyšľaháme do vláčnej hmoty.
- Obe tieto hmoty spojíme do hutnejšieho cesta a zľahka pridáme z bielkov vyšľahaný sneh, čo nám zabezpečí nadýchanejší chlebík.
- Do hotového cesta pridáme na kocky nasekanú horkú čokoládu
- Maslom si vymažeme formu, v ktorej to chceme piecť , naplníme voňavým cestom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 50 min. pri teplote 180 stupňov.
- Hotový banánový chlebík môžeme posypať práškovým cukrom
Foto postup:
1. 2.
3. 4. 5.
6. 7. 8.
Prajeme dobrú chuť 🙂