Video sa nachádza nižšie
Ingrediencie
– olivový olej 50ml
– ryža Arborio 0,5kg
– cibuľa 1ks
– biele víno 0,2L
– bravčová panenka 350g
– olej z paradajok 3PL – soľ podľa chuti
– zelené nakladané korenie 20 guličiek
– drvené paradajky 100g – sušené paradajky 80g
– maslo 50g
– parmezán 100g
– cuketa 80g
– vývar(alebo zalejte vodou) 0,5L
Postup
Na prípravu rizota budeme potrebovať ryžu Arborio. Na jemno nakrájame cibuľu a cesnak, opražíme do zlatista na olivovom oleji, pridáme pár vetvičiek timiánu a prisypeme ryžu. Opražíme ju cca 1 minútu na miernom ohni a zalejeme bielym vínom a vývarom (alebo vodou) tak, aby hladina bola zarovno s ryžou. Varíme cca 10-15 minút záleží od vkusu, ako máme radi ryžu uvarenú. Mala by byť tak na skus (al dente).
Na panvičke opražíme na malé kocky nakrájanú bravčovú panenku a zelené nakladané korenie na olivovom oleji, následne ju zalejeme vývarom a pridáme drvené paradajky a sušené paradajky. Pridáme uvarenú ryžu a premiešame. Ak je dostatočne dochutené rizoto, tak ho stiahneme z ohňa, pridáme na tenké rezance nakrájanú cuketu, kúsok masla, nastrúhaný parmezán a všetko vymiešame kým sa nám to pekne spolu nespojí. Môžeme podávať a dozdobíme hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť
Prajem dobrú chuť