fbpx

4. KRÉMOVE TALIANSKE RIZOTO S BRAVČOVOU PANENKOU – VIDEO RECEPT

Video sa nachádza nižšie

Ingrediencie

– olivový olej 50ml

– ryža Arborio 0,5kg

– cibuľa 1ks

– biele víno 0,2L

– bravčová panenka 350g

– olej z paradajok 3PL – soľ podľa chuti

– zelené nakladané korenie 20 guličiek

– drvené paradajky 100g – sušené paradajky 80g

– maslo 50g

– parmezán 100g

– cuketa 80g

– vývar(alebo zalejte vodou) 0,5L

Postup

Na prípravu rizota budeme potrebovať ryžu Arborio. Na jemno nakrájame cibuľu a cesnak, opražíme do zlatista na olivovom oleji, pridáme pár vetvičiek timiánu a prisypeme ryžu. Opražíme ju cca 1 minútu na miernom ohni a zalejeme bielym vínom a vývarom (alebo vodou) tak, aby hladina bola zarovno s ryžou. Varíme cca 10-15 minút záleží od vkusu, ako máme radi ryžu uvarenú. Mala by byť tak na skus (al dente).

Na panvičke opražíme na malé kocky nakrájanú bravčovú panenku a zelené nakladané korenie na olivovom oleji, následne ju zalejeme vývarom a pridáme drvené paradajky a sušené paradajky. Pridáme uvarenú ryžu a premiešame. Ak je dostatočne dochutené rizoto, tak ho stiahneme z ohňa, pridáme na tenké rezance nakrájanú cuketu, kúsok masla, nastrúhaný parmezán a všetko vymiešame kým sa nám to pekne spolu nespojí. Môžeme podávať a dozdobíme hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť

Prajem dobrú chuť