Títo fešáci stoja za chuťovkami v Staničnom Pivovare

Títo fešáci stoja za chuťovkami v Staničnom Pivovare

Ste zvedaví, kto stojí za úžasnými jedlami, ktoré si dávate ako denné menu na obed, či ako chuťovky k večernému posedeniu pri zaujímavom pivku? Dnes vám predstavujeme fešákov, ktorí sa starajú o to, aby ste v našom Staničnom Pivovare dostali na tanieri vždy k dobrému pivu len to najlepšie jedlo a odchádzali s príjemným gurmánskym a pivným zážitkom. Rudy, Tomáš, Slávo a manažér prevádzky Rišo sú tými, ktorí vám dennodenne pripravujú lahôdky na váš stôl. Títo štyria Košičania ako milovníci dobrého piva a skvelého jedla vedia presne, čo vám dotvorí tú pravú pivárenskú atmosféru.

Tomáš a Slávo pracovali aj v minulosti v podniku s podobným konceptom, preto sa im táto výzva variť v pivárenskej reštaurácii v netradičnom prostredí vlakovej stanice zapáčila. ,,Do Staničného Pivovaru ma priviedla nová moderná gastronómia, novovybavená kuchyňa a nadštandardná úroveň ponúkaných gastro služieb“ tvrdí talentovaní Slávo a zároveň dodáva, že sa mu na Staničnom Pivovare páči najmä jeho zameranie na moderné pivárenské jedlá ako sú napríklad hamburgery, ktoré osobne veľmi rád pripravuje, ,,som rád, že naša reštaurácia drží štandard v modernej gastronómii i tradičnej slovenskej kuchyni čím si prídu na svoje všetky vekové skupiny našich zákazníkov“. Počas svojej kulinárskej praxe vyskúšal reštauračnú ako aj hotelovú gastronómiu no napokon sa našiel práve v pivárenskom štýle.

Najväčšou zmenou v štýle varenia spomedzi kuchárov Staničného Pivovaru prešiel určite skúsený Tomáš, ktorý si podobne ako Slávo vyskúšal varenie v reštauráciách rôznych konceptov. Okrem iných reštaurácií pracoval istý čas aj pre modernú vegetariánsku prevádzku, či Happy Apple v Košiciach. Dnes sa jeho varenie razantne odlišuje od minulosti a vegetariánske recepty vymenil za kvalitné mäso. ,,Bude to znieť možno zvláštne po tom, v akých kuchyniach som varil, no musím sa priznať, celkovo najradšej varím ťažké mäsité jedlá, ktoré sú k pivám ako stvorené a výborne zapadajú do celkového konceptu našej staničnej pivárne“. Ako správny kuchár v pivovare neustále vymýšľa a kreuje nové chuťovky k pivkám, ktoré zaujmú a zachutia aj náročným fajnšmekrom.

Tretí fešák Rudy zas pozná Stanicu Košice veľmi dobre vďaka vareniu v reštaurácii Panoráma, ktorá bola tiež veľmi obľúbenou reštauráciou v Košiciach. ,,Najviac ma baví radosť zákazníkov z dobre vykonanej práce, keď si môžu vďaka nám vychutnať výborné jedlo“ tvrdí Rudy. Tento mladý Košičan varí veľmi rád a s chuťou. Podobne ako Tomáš má rád varenie mäsových jedál, ale ako kuchára ho baví variť naozaj všetko. V Staničnom Pivovare sa podľa neho spája pri varení viacero dôležitých faktorov ako rozmanitosť jedál, zaujímavosť chutí vhodná k pivnej škále, ktorú majú na čape naši barmani a rovnako aj sledovanie moderných trendov v súčasnej gastronómii. Zároveň sa tento team snaží pre domácich košických zákazníkov i pre cestujúcich z rôznych kútov Slovenska zabezpečiť tradičnú kuchyňu avšak s príjemnými obmenami tak, aby vždy odchádzali zo Staničného Pivovaru výborne najedení, spokojní a  tešiaci sa na ďalší príchod.

Mladého a šikovného prevádzkara Riša priviedla do Staničného Pivovaru túžba posunúť sa ďalej a zdokonaliť sa v manažovaní tímu a podniku. V minulosti pracoval ako čašník, barman, šéfbarman v kaviarni i v bare a postupne sa chcel zlepšiť aj v manažérskych skúsenostiach. Najviac ho baví práca s ľuďmi, celkovo prostredie pivného segmentu, ktoré je neustále v pohybe a taktiež snaha o čoraz vyšší štandard Staničného Pivovaru. Ako prevádzkar pre vás denne vyberá pivné remeselné novinky. Inšpiráciu hľadá na výstavách po celom Slovensku a Česku a v spolupráci so sládkami z pivovarov pre vás organizuje riadené degustačné pivné ochutnávky. Ako sám tvrdí ,,Staničný Pivovar chce svojou kvalitou služieb prispieť k tomu, aby sa Stanica Košice posunula ďalej a stala sa vzorom aj pre iné stanice na Slovensku“.

 

 

Team našich kuchárov pre vás denne pripravujú kvalitné a chutné jedlá s čerstvých surovín od výlučne lokálnych dodávateľov. Ich dlhoročné skúsenosti vám prinášajú tie najlepšie tradičné jedlá, ale aj rôzne novinky so sveta gastronómie. Rudy, Tomáš i Slávo ako správni kuchári radi varia, no rovnako si radi doprajú pôžitok z dobrých hamburgerov, pizze či špagiet, ale samozrejme zostávajú verní aj staničnému guláš, ktorý má podľa nich rád každý správny chlap. Ako tvrdia, pracovať v špecifickom prostredí Staničnej pivárne je náročná a zodpovedná práca, avšak veľmi pekná aj tým, že každý deň prináša nové výzvy pre kuchárov i prevádzkara. Ako team sa každý deň snažia vymýšľať a tvoriť nové jedlá k pivám, ktoré majú v našom pivovare naozaj zaujímavé a často aj netradičné chute.

 

Sledujte nás na FB a Instagrame a staňte sa súčasťou nášho pivárenského sveta.

Autor: Alžbeta Gajdošová Keruľová