Škola varenia so šefkuchárom Petrom Melkusom

Staničný pivovár uvádza Škola varenia so šefkuchárom Pertom Melkusom

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Koložvárska kapusta podľa Jankinej babky

Blog

Dnes nám kolegyňa Janka, prevádzkarka PNSKy, predstaví svoj rodinný recept, ktorý pochádza ešte od jej babky, ktorá bola vynikajúcou kuchárkou. Janke na tradičných rodinných receptoch veľmi záleží a veľmi rada ich pripravuje, keďže majú v sebe špeciálne čaro. ,,Takéto jednoduché, no chutné jedlá varievam najmä cez víkendy, keď mám na …

Zobraziť článok

6. SMAŽENÝ KURACÍ STEAK SO SLANINOVÝMI LAHODNÝMI ZEMIAKMI A FRITOVANOU ZELENINKOU – VIDEO RECEPT

Škola varenia

Ingrediencie – 600g kuracie prsia – 100g hladká múka – soľ – korenie – olej Na prílohu potrebujeme: – 800g zemiaky – 100g hrášok – 100g slanina (prerastaná) – 80g mix cibuľa – 2dcl vývar – 50g maslo – 1 menšia mrkva – 1 menší petržlen – olej na fritovanú …

Zobraziť článok

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Domáci kváskový chlebík Veroniky Gazdagovej

Blog

Aj dnes sa Vám ako skvelá kuchárka predstaví opäť naša Veronika z nákupného oddelenia. Veľmi rada kváskuje a jej recepty sme si všetci veľmi obľúbili, tak sme ju presvedčili aby bola opäť tvárou Piatkového receptára. Veronika si dnes pre Vás pripravila chutný domáci chlebík. 140 g ražnej múky 160 ml …

Zobraziť článok

5. KURACIA ROLÁDA S MOZZARELOU A ŠPENÁTOM – VIDEO RECEPT

Škola varenia

Video sa nachádza nižšie Ingrediencie – 600g prsia – 1dcl olej – Soľ – Korenie – Hladká múka(na obalenie rolky) – Baby špenát 60g – Mozzarella tehla 100g – Karfiol 300g – Perličkové cibuľky 200g – Zemiaky 1kg – Mlieko 2dcl – Maslo 100g – Muškátový orech podľa chuti Postup …

Zobraziť článok

PIATKOVÝ RECEPTÁR: Margecianske gruľovníky od Betky Gajdošovej

Blog

Dnes nám predstaví svoje obľúbené jedlo a recept naň naša hovorkyňa Betka. Gruľovníky z jej rodnej obce sme mali možnosť ochutnať aj my na gastro festivale Margecianske Fajnoty v Margecanoch a chutili výborne. Nebolo pochýb, že nám ich výrobu Betka predstaví detailnejšie v jednom z dielov Piatkového receptára. ,, Tento …

Zobraziť článok

4. KRÉMOVE TALIANSKE RIZOTO S BRAVČOVOU PANENKOU – VIDEO RECEPT

Škola varenia

Video sa nachádza nižšie Ingrediencie – olivový olej 50ml – ryža Arborio 0,5kg – cibuľa 1ks – biele víno 0,2L – bravčová panenka 350g – olej z paradajok 3PL – soľ podľa chuti – zelené nakladané korenie 20 guličiek – drvené paradajky 100g – sušené paradajky 80g – maslo 50g …

Zobraziť článok