Search
Generic filters

9. PEČENÉ ÚDENE KOLENO S DOMÁCOU ZELENINKOU A HORČICOVÝM CHLEBÍKOM – VIDEO RECEPT

Ingrediencie

– Šalotky 400g

– Tymián 20g

– Olivový olej 0,5dcl

– Maslo 80g

– Mrkva 200g

– Uhorka 200g

– Karfiol 200g

– Červena cibuľa 200g

– Ocot 1dcl

– Cukor 80g

– Voda 3dcl

– Kopor 50g

– Horčicove semiačka 20g

– Horčicový chlebík 800g

– Hladká múka 80g

– Horčica 20g

– Horčicové semiačka 5g

– Soľ

– Voda

Postup

Koleno varíme cca 2 hodiny, kým sa nezačne oddeľovať od kosti. Následne ho vyberieme z vody oddelíme od kostí a natrháme na väčšie kusy. Očistíme šalotku a narežeme ju na polovice. Na panvičku nalejeme olivový olej, rozohrejeme pridáme koleno a šalotky. Opekáme do zlatista a potom pridáme bylinky a maslo. Dáme do rúry a pečieme na 200°c cca 15 minút. Zeleninu narežeme na malé kúsky a zalejeme sladkokyslím nálevom. Necháme pri izbovej teplote 3 dni a môžeme konzumovať. Chlebík pripravíme tak, že zmiešame múku, horčicu a semiačka, prilejeme vodu a vytvoríme tuhšie cesto. Rozdelíme na 4 časti a vytvoríme bochníčky. Keď sa cesto lepí je vhodne podsýpať múkou. Pečieme na panvičke cca 4 minúty z oboch strán.

pata

Stanica Košice

Stanica Košice je jedinečný projekt malého nákupného centra, ktoré sa nachádza priamo na Železničnej stanici v Košiciach.

Stanica Košice © / Všetky práva vyhradené

2021