Ingrediencie
– Šalotky 400g
– Tymián 20g
– Olivový olej 0,5dcl
– Maslo 80g
– Mrkva 200g
– Uhorka 200g
– Karfiol 200g
– Červena cibuľa 200g
– Ocot 1dcl
– Cukor 80g
– Voda 3dcl
– Kopor 50g
– Horčicove semiačka 20g
– Horčicový chlebík 800g
– Hladká múka 80g
– Horčica 20g
– Horčicové semiačka 5g
– Soľ
– Voda
Postup
Koleno varíme cca 2 hodiny, kým sa nezačne oddeľovať od kosti. Následne ho vyberieme z vody oddelíme od kostí a natrháme na väčšie kusy. Očistíme šalotku a narežeme ju na polovice. Na panvičku nalejeme olivový olej, rozohrejeme pridáme koleno a šalotky. Opekáme do zlatista a potom pridáme bylinky a maslo. Dáme do rúry a pečieme na 200°c cca 15 minút. Zeleninu narežeme na malé kúsky a zalejeme sladkokyslím nálevom. Necháme pri izbovej teplote 3 dni a môžeme konzumovať. Chlebík pripravíme tak, že zmiešame múku, horčicu a semiačka, prilejeme vodu a vytvoríme tuhšie cesto. Rozdelíme na 4 časti a vytvoríme bochníčky. Keď sa cesto lepí je vhodne podsýpať múkou. Pečieme na panvičke cca 4 minúty z oboch strán.